keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kankaiset korit ja pussukat

Tervehdys!
Tässäpä näitä ompeluksia vihdosta viimein. Jouluisista kankaista ompelin kaksinkertaisia käännettäviä koreja ja pussukoita.

Koreihin silittelin lisäksi liimakangasta sisälle, jotta ovat tukevampia. Tuon ison sydämen leikkasin huopakankaasta ja kiinnitin kaksipuoleisella liimakankaalla pussukkaan ja ompelin vielä reunoistaankin kiinni.

Tuosta Allersin julmagasin-lehdestä sain idean tuunata niitä edellisen postauksen pringlespurkkeja. Lehdessä on muitakin kivoja jouluaskarteluja ja ihania kuvia. Tykkään lehdestä kovasti eikä ollut pahahintainenkaan minusta, 5,70€. Ruotsinkielisyyskään ei ainakaan minua haittaa, kuvat puhuvat puolestaan ja sanakirja on keksitty ;)

Tein pari koria ja pussukkaa myös ei jouluisista kankaista.


Näihin pussukoihin laitoin enemmän koristeita. Sydämet tein hukkapaloista ja koko koristeen rusetteineen kiinnitin hakaneulalla jotta sen saa irti jos haluaa kääntää pussukan toisin päin. Kaikissa pussukoissa on ripustuslenkit, jouluisissa pussukan nurkassa ja näissä keskellä takana.
Sittenpä piti kokeilla parikin juttua tähän seuraavaan koriin.


Ostin kesällä tuon Greengate-kannun ja siinä kylkiäisenä tuli servettejä. En ole niitä raaskinut käyttää missään ja nyt sain idean kokeilla kankaille tarkoitettua servettilakkaa. Servetti on kuitenkin niin iso että kiinnitin sen ensin kaksipuoleisella liimakankaalla kankaaseen jotta se ei rypistyisi. Sitten maalailin kaksi kerrosta lakkaa päälle, vuorokauden välein. Pitäisi kuulemma kestää hienoista pesuakin nyt, en ole vielä kokeillut.
Hankalimmaksi hommaksi koitui kuitenkin pyöreän pohjan oikean koon laskeminen. Siinä piti alkaa muistella kouluaikoja ja hikisiä matikantunteja, että miten se ympyrän halkaisija laskettiinkaan. Onneksi Isäntä muisti heti kaavan, tuli kuin apteekin hyllyltä.
Mutta siltikin meni hieman mönkään kun en muistanut lisätä saumanvaroja, heh. Pikku rypyt tuli mutta saivat olla, tämä olikin koekappale ja jää omaan käyttöön.

Liimailin erilaisia servettejä myös lasipurkkeihin tavallisella servettilakalla, tuli kivoja kynttiläkippoja.


Seuraavien kippojen tekstit siirsin Art Medium-aineen avulla. Tämä tekniikka ei tunnu edelleenkään luonnistuvan minulta, mutta vielä en lannistu. Luulen että tekemällä oppii tämänkin tekniikan


Tässä tuli hieman tunnelmaakin pimeään iltaan, lisävalo onkin tarpeeseen kun on niin pilkkopimeää ilman lunta.
Iloista viikon jatkoa kaikille!♥
terkuin

7 kommenttia:

 1. Voi, miten kauniita lyhtyjä! Kaunista tunnelmaa.

  VastaaPoista
 2. Ihania pussukkakoreja olet tehnyt. Tulee jo niin jouluinen olo niitä katsellessa.

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita pussukoita olet ommellut, nuo vihertävät oikein hivelee silmää.
  Lyhdyt on äärettömän tunnelmallisia,

  VastaaPoista
 4. Todella kauniita pussukoita ja lyhtyjä!

  VastaaPoista
 5. Ihania pussukoita ja kauniita lyhtyjä!

  VastaaPoista
 6. Oletpa sinä aikaansaava! Aina keksit uutta ja ihanaa :)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä Kammarissa ♥♥♥