sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kahvipussikorit

Kaunista syyskuun sunnuntaita kaikille!
Tässäpä muutama kuva koreista, joita kesällä punoin. Kävimme ysäväni kanssa hänen tätinsä luona Parikkalassa saamassa oppia korien punonnasta.
Tässä ystäväni punoo Saludosuikaleista.
Mehän emme ommelleet mitään missään vaiheessa. Täytyy sanoa että ei meikäläisellä ollut aavistustakaan miten aikaa vievää touhua tämä on ja isoin osa ajasta menee valmisteluihin, itse punontahan sujuu siihen nähden suht nopeasti.
Ensin silitettiin kaksi pussia nurjat puolet vastakkain ja lomittain siten että saatiin tarvittavan pitkät suikaleet ( tätä ennen pussit tietenkin piti avata). Sitten leikattiin suikaleita ja taivuteltiin ne kolminkertaisiksi ja niitäkin vielä siliteltiin, jotta saatiin niistä mahdollisimman sileät.
Nämä korit ovat kaksinkertaisia, eli aloitetaan keskeltä pohjasta  ja tietyssä vaiheessa yläreunassa  käännytään takaisin.

Tässä on sitten jo kotona otettu kuva. Oikeanpuoleisen korin punoin Saludosta ja siinä on suikaleet taivutettu siten, että sininen osa on päälläpäin.
Keskimmäinen kori on pienistä Hieno-annospusseista.
Taaimmaisen tein  Kulta Katriinasta. Kaksi viimeksi mainittua koria oli pitkään pöydällä odottamassa jonkinlaisia kantokahvoja. Kulta Katriina-kori lähtikin veljeni mukaan ilman kahvoja, hän aikoi itse siihen jotain viritellä.
Sitten muistin rottinkikahvat, jotka olin joskus ostanut ja pujotin ne Hieno-koriin.
En saanut poikkitankoja hyvin paikoilleen näin jälkikäteen, ne pitäisi laittaa jo punontavaiheessa. Mutta eiköhän nuo nyt kestä tuossakin.
Tässä vielä Saludokorista kuva.
Kiitokset vierailuista ja kauniita syyspäiviä!
toivotteleepi
Irma

14 kommenttia:

 1. Kivoja koreja!
  Kyllä merkillä näkyy olevan väliä jos haluaa tietyn sävyisen korin itselleen valmistaa.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana varsinkin tuo Saludo-kori! Mahtava :)

  VastaaPoista
 3. Komeita koppia. Olen aina ihaillut näitä kahvipussi töitä, tuos siun sininen on upea.

  VastaaPoista
 4. Ihanat korit! Näissä on kyllä mahdoton homma ollut, miulla vaan lojuu tuolla lipaston laatikot pullollaan pusseja, kun sais aikaiseksi aloittaa...

  VastaaPoista
 5. Sä oot kyllä aikamoisen taitava !!! ihanaisia noi tunnelmakuvat ! Iloista syyskuun viikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
 6. Kukaan ei tosiaankaan kokeilematta usko, miten kova työ kaffeepussikoreissa on! Joskus näkee niitä kirpparilla myynnissä, itse en suostuisi parilla kympillä edes myymään. Mutta on niitä kiva tehdä ja ihan mielettömän kestäviä käytössä!
  Sininen koppa on tosi kiva, kaunis yksivärisenä. Tykkään myös noista rottinkihantaakeista, mainio idea!
  Koitin taas päästä Opiston korikurssille, mutta pääsin vain varasijalle. Olisi pitänyt hoksata aiemmin, nyt harmittaa aika lailla. Materiaalia on ja taidon osaankin, mutta seurassa on niin paljon mukavampi punoa! :o)

  VastaaPoista
 7. Komeita koreja! Saludo kori onkin sininen, samasta pussista voikin saada niin eri näköisiä. Itsellänikin materiaalia löytyis, vaikka kuinka moneen koriin..olisi pitänyt mennä kahvipussikurssille(kin)

  VastaaPoista
 8. Tosi kivoja koreja!! Olet ollut ahkera.

  VastaaPoista
 9. Hienot korit! Monesti olen miettinyt kahvipussikorien tekoa, mutta ihan yhtä monta kertaa olen hylännyt ajatuksen. Materiaalia kyllä löytyisi, mutta en tietäisi edes mistä aloittaa. Tarvisin kunnon kädestä pitäen opetuksen, että pääsisin edes alkuun. Mutta ehkä jonain päivänä, niin kivan näköisiä korit ovat!

  VastaaPoista
 10. Kaunista ja käytännöllistä tulee, kun ahertaa :-)

  VastaaPoista
 11. Haastetta pukkaa täältäkin :))))

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä Kammarissa ♥♥♥