perjantai 25. lokakuuta 2013

Virkkauksia

Täällä on välillä virkattu, ettei vallan tule kyllästymistä villasukkien ym. neulomiseen. Laittelen toiste neulomuksista kuvia.

Tawashi-pesusieniin törmäsin ensimmäistä kertaa Aika on Taikaa-blogissa, kiitos JaanaElina vinkistä! Näihin saa mukavasti yksinäisiä lankakeriä tai niiden loppuja menemään.
Virkkausohjeita pesusieniin löysin täältä. Lankoina minulla oli erilaisia konepesun kestäviä  puuvillasekoitelankoja. Korin pohjalta löytyy myös pari vihreää. Ohjeista poiketen virkkasin osaan pesusienistä  lenkin, josta sienen voi ripustaa koukkuun ja voihan siihen pujottaa sormensa sientä käyttäessään, pysyy paremmin kädessä.
Pesusientä voi käyttää tiskatessa, siivotessa tai itsensä pesemiseen. Käytännössä en ole vielä kokeillut mutta meinaan tuollaisen valkoisen ottaa koekäyttöön suihkussa. Olen lukenut kommentteja eri blogeissa pesusienistä ja niissä on kehuttu että ovat hyviä tiskatessakin ja varsinkin jos langassa on tekokuitua mukana.

Ystäväni vinkkasi (kiitos,kiitos!),  että Euro-kankaassa on myynnissä kivoja nauhoja puisissa rullissa, 25m /5,95 rulla. Lisäksi sinne oli tullut myös Novitan lankoja. Kävinkin pikaisesti ostamassa pari nauharullaa ja joulunpunaista Kelo-lankaa. Siitä innostuin virkkaamaan pehmosydämiä, kivan ohjeen löysin täältä.

Harmaasta ontelokuteesta ja valkoisesta matonkuteesta olen koittanut virkata seinäkoreja. Ohje on omasta päästä ja se vaatikiin vielä hieman hiomista. Mutta tässä ensimmäiset tuotokset.
Näistä virkkauksista saankin kivoja pehmopaketteja jouluksi ;) .

Kesällä valmistui pari virkattua suojaruukun päällistä. En muista enää missä lehdessä ohje oli, mutta sen muistan, että sain aikalailla soveltaa että sain niistä sopivat Ikean pieniin suojaruukkuihin.
Lankana oli puuvillaisia jämälankoja.
Tein päälliset rakuunalle ja oreganolle. Minun piti tehdä näitä enemmänkin mutta en ole löytänyt sopivia suojaruukkuja. Ikeassa ei enää ollut tuota ruukkua myynnissä, ne kun ovat vanhempaa "mallia".

Okein mukavaa viikonloppua!
terkuin
Irma

12 kommenttia:

 1. Kauniita ja kodikkaita virkkuita.

  VastaaPoista
 2. Tosi mielenkiintoisen näkösiä nuo pesimet ja sydämet on aina ihania.

  VastaaPoista
 3. Kivoja virkkauksia! Pääsisipä itsekin siihen puuhaan, mutta tenniskyynärpää vaivaa...

  VastaaPoista
 4. Kivoja virkkauksia!
  Sinulla on ollut todella virkkausbuumi päällä.
  Itsellä tuntuu aika olevan kortilla käsitöihin keskittymisen suhteen.

  VastaaPoista
 5. Ihania kaikki, ja varsinkin nuo sydämet :)

  VastaaPoista
 6. Kylläpä olet ollut ahkerana :-)
  Kauniita ovat, joten sain innostuksen tehdä sydämen sekä pesupalleron.
  Kiitos paljon linkeistä ohjesivustolle !
  Leppoisia viikonlopun päiviä !

  VastaaPoista
 7. Kivoja virkkauksia olet tehnyt. Ja vieläpä hyödyllisiä.
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Onpas ihania virkkauksia, tosi kivoja!! :) Nuo sydämet on jotenkin ihanan symppiksiä :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Virkkaus onkin käsitöistä kaikkein hauskinta minun mielestäni. Seinäkorit ovat kivat.

  VastaaPoista
 10. Lämmin kiitos kaikille kommenteista!!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä Kammarissa ♥♥♥