sunnuntai 31. elokuuta 2014

Ruusuja ristipistoilla

Kun nyt kerran vauhtiin pääsin, niin teenpä nyt kuitenkin tämän postauksen tämän kesän käsitöistä heti tähän Kesän satoa-postauksen perään.
Kesälomani alkuun sattui kaksiviikkoinen sadekausi, jonka aikana aloittelin pistelemään Marie- Thérèse Saint-Aubinin mallia Une Rose de Redouté. Malli löytyy  Création Point de Croix tammi-helmikuu 2011 -lehdestä.
Pistelin ruusun ja sen nupun ensin vaaleammalle pellavalle ja kun mallin idea ei siitä mielestäni riittävän hyvin tullut esille, niin pistelin ruusut vielä tummemmalle pellavalle. Virittelin työt  kirjontakehyksiin ja naputtelin niille naulat olkkarin seinälle.
Jokin tuossa asetelmassa häiritsee silmiäni, mutten oikein keksi mikä.....

Tuon pienen tyynyn malli on ilmainen ja löytyy täältä . Mallin nimi on merci aux pivoines eli tarkoittaa kai kiitos pioneille? Mallissa lukee merci tuon tekstin kohdalla mutta minä pistelin tuon Rose-sanan (mallia mitenkään vähättelemättä),  kun minulla nyt noita ruusuaiheisia juttuja tuossa on esillä.
Tässä tämän kesän käsityösaldo, olen parit villasukat telkkarin ääressä neulonut mutta eipä sitten muuta.
Suunnitelmia ja ideoita on kyllä päässä muhimassa mutta saas nähdä milloin toteutuvat.
Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa syyskuuta!
terkuin
Irma

18 kommenttia:

 1. Älä kuulu houkuttele mua ristipistojen pariin! Mulla on monta keskeneräistä, mitkä pitää tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikun pistoja toisen perään vaan :)
   Mulla olis kanssa monta pistelemätöntä mallia, kun hamstrasin niitä sillon kun Violarium lopetti.............

   Poista
 2. Ihanat ruusut olet pistellyt <3 Mulla menossa tosi pitkällä viiveellä oleva pistely, pitäs väliin ottaa joku pieni kiva pistely, ni sais jotain valmistakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus tai aika useinkin tahtoo mullakin hommat venyä.Minun ei auta kovin isoa työtä ottaa, tahtovat jäädä aina kesken, pieniä on kiva tehdä kun tulevat suht. nopeasti valmiiksi.

   Poista
 3. Oi miten kauniit ruusupistelyt!

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Todella kauniit ja herkät taulut☺
  Ja kun sanoit, että jokin asetelmassa häiritsee Sinua, jos et loukkaannu, niin pariton asetelma yleensä on silmälle parempi.
  Voisit kokeilla tauluja lomittain, voisivat sopia kaikki neljä☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos vinkistä. En loukkaantunut, apua juuri kaipasin kun en millään keksinyt mikä tuossa asetelmassa häiritsee. Täytyypä kokeilla päivän valossa asetella niitä lomittain.

   Poista
 5. Voi, kun kauniita ristipistoruusuja! Kun kerroit, että jokin häiritsee asetelmassa, niin jos saan ehdottaa:
  laittaisin taulut tavallaan ristin muotoon, pystysuoraan linjaan isommat alekkain ja vaakasuoraan linjaa pienemmät rinnakkain. Tulikohan hiukan epäselvä sepustus :)....
  Niin ja tuolla alempana postauksessa hienoja puutarhan satokuvia. Tulee ihan vesikielelle!

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva vierailla blogissasi (ekaa kertaa). Olet mahtavan monipuolinen käsityön taitaja. Alkoi omatkin hyppyset syyhytä kun katselin noita upeita ristipistotöitäsi. Blondi mollamaija on ihan super! Hyvää Joulun odotusta!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä Kammarissa ♥♥♥