lauantai 13. kesäkuuta 2015

Betonisaappaita

Tervehdys! Postaustahti on niin hurjaa, että päätä huimaa ;)
Eipä ole kyllä paljon käsitöitäkään syntynyt tänä keväänä, viikonloput on mennyt pihahommissa ja illatkin.
Viime viikonloppuna valoin pieniä kumisaappaita. Kirpparilta kävin hamstraamassa muutamat parit, eihän niihin montaa euroa raaski laittaa kun pilallehan ne menee valuhommissa.
Nämä pienimmät (koko 23) onnistui parhaiten, molemmat saappaat pysyivät ehjinä.

Koristeeksi laitoin nauhaa ja kulkuset sekä valuvaiheessa lasikiviä, kauniisti  auringonsäteet kivistä heijastuu.
Käytin sementtilaasti S30:tä, saisi olla varmaankin karkeampaa tämmöisissä töissä.
Öljysin kumisaappaat sisältä ruokaöljyllä koska en poistanut vuorikankaita, ne kun olivat niin tiukkaan liimattu. Hyvin irtosi saappaat betonista.
Olin taas liian kärsimätön ja menin räpeltämään saappaita ennenkuin olivat kuivat. Niinpä toisesta isommasta parista (koko 25) onnistui vain toinen saapas säilymään ehjänä.
Toisesta saappaasta lohkesi kärki irti.
Upotinkin saappaan palaset kuunliljojen keskelle. Näyttävät siltä kuin joku pieni ihminen olisi uohtanut saappaansa lojumaan sinne.
Kolmas isoin pari epäonnistui sitten kokonaan, molemmat saappaat meni nilkan kohdalta poikki. Isäntä aikoi kyllä kokeilla korjata ne, katsotaan pitääkö "sikaliima".
Isompien saappaiden kuivuminen kesti melkein viikon, nuo pienimmät irrotin kumisaappaista kolmantena päivänä ja olivat kyllä hieman kosteat vielä. Siinä sitten pilasin nuo isommat kun yritin leikata saappaanvarsia auki, olivat aivan liian kosteita vielä. Maltti on valttia kuivumisvaiheessa, mikä tietysti tämmöselle kärsimättömälle on vaikeaa....niin ja kannattaisi varmaankin laittaa jotain tukirautaa valuvaiheessa varsiin betonin sisään niin sekin auttaisi onnistumista, varsinkin jos isoja saappaita valaa.

Mukavaa kesän jatkoa!
terkuin
Irma

14 kommenttia:

 1. Ompa mukava ides tehdä erilaisia koristukis påuutarhaan. Nuo saappaat ovat kyllä hauskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli! Eihän tämä mikään uusi idea ole mutta mulle eka kerta valaa saappaita, mukavaa touhua ja tosiaan kivoja koristeita saa puutarhaan. Jonkinlainen lintuallas olisi mukava vielä tehdä.

   Poista
 2. Ihania nuo saappaat, pakko varmaan kokeilla tuota valamista.

  VastaaPoista
 3. Pakkohan tuota on itsekin kokeilla tänä kesänä. Ihania saappaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nopeaa touhua muuten paitsi töiden kuivuminen kestää sitten puolestaan. Mutta joskus lopussa kiitos seisoo ;D

   Poista
 4. Tulipa sievät pihakoristukset, ja kivasti sait rikkinäisenkin saappaan käytettyä :)

  VastaaPoista
 5. Kivat koristukset saappaissas! Jäin miettiin tota nilkkojen yms murtumista, että voisko se johtua tosta laadusta millä teit...mutta kyllä se munkin betoni on jotain S30-laatua . Tietenkin jos hätäilit pois muotista jo samana iltana :D
  Itte oon tehny vaan noita lasten saappaita ja kyllä ne melkein parin yön yli aina on ollu ja sitten leikkaan saappaan pois. Ovat yleensä kosteita lähinnä siitä valtavasta öljymäärästä johtuen mitä käytän. Kestää pitkään, ennenkun öljy häviää pinnasta ja ovat ihan oikeesti kuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Kyllä mä luulen että vika oli tällä kertaa valajassa eikä valussa. Liian pian menin näpertelemään ja varmaan sekin öljyn käyttökin pidentää kuivumista.
   Niin, ja mukava kuin jäit lukijaksi!

   Poista
 6. Oi miten hienoja! Mulla on ollut sementtisäkki odottamassa jo kaksi kesää, saa nähdä, koska saan aikaseksi. Nyt on langanvärjäyshommat vieneet mennessään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännä miten sitä aina innostuu välillä jostain tietystä jutusta ja sitten tehdään urakalla, mulla ainakin tahtoo olla semmosta. Luulen että pahin valubuumi on nyt ohi ja olenkin vaihteeksi vähän virkkaillut ja neulonut.
   Mukavia värjäyshetkiä sinulle!

   Poista

Kiitos käynnistä Kammarissa ♥♥♥